SIA STALVE
Zvaniet
Aizkaru dizains Idejas Interjers un dizains Logu dekorēšana: kādi aizkari vienmēr būs modē?

Dizainera konsultācija

dizaineris
Dizainere
Kristīne Martinsone
Norunājiet tikšanos ar mūsu
dizaineri, lai apsriestu jūsu jauno
aizkaru idejas un realizāciju.

Piesakies jaunumiem

Logu dekorēšana: kādi aizkari vienmēr būs modē?

28.02.2017
nakts aizkari guļamistabai

Jautājums, kā izvēlēties istabai aizkarus — nebūt nav vienkāršs. Uzsākot remontu vai atsvaidzinot mājokļa interjeru, mums gribas atrast oriģinālu un stilīgu interjera risinājumu. Nekas tik ātri neizmaina interjeru kā aizkari. Turklāt ir ļoti daudz aizkaru veidu: romiešu, japāņu, franču, klasiskie un daudz citu, tikai dizaineriem vien zināmu konstrukciju. Turklāt pastāv tādi aizkaru veidi, kas ir aktuāli un piemēroti neatkarīgi no gadalaika un tendencēm.

Klasiskie aizkari

klasiski aizkari guļamistabai

Šādi aizkari sastāv no diviem atvelkamiem aizkariem, kas parasti tiek šūti no bieza auduma. Logā tie visbiežāk tiek kombinēti ar caurspīdīgu tilla audumu. Dienas laikā biezie aizkari tiek atvilkti un dažreiz arī nostiprināti ar diviem turētājiem, kas kļūst par papildu interjera dekoru. Mūsdienīgos interjera stilos turētāji netiek izmantoti, ļaujot aizkaru audumam brīvi krist visā garumā.

Franču aizkari

franču paceļamie aizkari

Šis aizkaru veids vislabāk piemērots plašām un gaišām telpām. Šādi aizkari visbiežāk tiek šūti no vienkrāsaina auduma, jo dizaina galvenais elements ir daudzas viļņveidīgas krokas, kas, pateicoties īpašai konstrukcijai, veidojas visā aizkaru garumā. Ļoti iederas virtuvē vai vannas istabā.

Austriešu aizkari

paceļamie austriešu aizkari

Pēc izskata tie atgādina iepriekš minētos franču aizkarus. Bet to atšķirība ir tāda, ka krokas tiek veidotas tikai to apakšā. Šie aizkari ir tipisku paceļamo aizkaru piemērs, jo, pateicoties speciālajam mehānismam, kas atrodas to iekšpusē un ir aprīkots ar daudziem gredzeniem, šie aizkari var tikt pacelti līdz loga augšai. Visbiežāk, šujot šos aizkarus, dizaineri izmanto romantiskus un noslēpumainus plīvura audumus, piemēram, taftu, zīdu, batistu. Piemēroti gan klasiskiem, gan moderniem interjeriem.

Romiešu aizkari

dienas un romiešu aizkari

Šis aizkaru veids - romiešu aizkari - pieder paceļamo aizkaru klasei. Pateicoties īpašam mehānismam, tos paceļot, veidojas krokas. Tomēr šajā gadījumā katra atsevišķa kroka pārklāj otru. Piemēroti lielākajai daļai modernā interjera stilu, bet klasiskajos, senatnīgajos un romantiskajos interjeros apakšējo aizkara daļu var dekorēt ar pušķiem vai bārkstīm.

Bez aizkariem. Ja logus rotā vitrāžas, spilveni vai arī uz palodzes ir skaistas gleznas rāmjos, kas īpaši ir raksturīgs skandināvu stiliem interjerā, aizkari vispār nav vajadzīgi. Un tas ir patiešām mūsdienīgs un svaigs risinājums, jo tādā veidā ir iespēja izvairīties no standarta pieejas logu dekorēšanā. Bet kopumā pats galvenais, izvēloties interjeram piemērotus aizkarus, ir izpratne par to, kā visi interjera priekšmeti sadzīvos savā starpā. Kas īpaši jāizceļ - forma vai audums, vai jāizvēlas audums ar rakstu vai vienkrāsains. Un stāsts par to, ka "redzēju pie paziņas un gribu sev šādus aizkarus" ne vienmēr Jums derēs, jo šie skaistieie aizkari jūsu mājās var neizskatīties, kā iecerēts. Paturiet prātā dzīvokļa interjeru un izvēlieties aizkaru dizainu un audumu saskaņā ar to!

Autortiesības © SIA STALVE 2024 
crossmenu